خبرگزاری آریا – درس خواندن به همان شیوه های قدیمی، دیگر آنچنان جذاب و گیرا نیست. دیگر به نمایشگرهای براق و رنگی موبایل هایمان خو گرفته ایم و خیلی سخت می توانیم با قلم و کاغذ، آن ارتباط سابق را برقرار کنیم. اما خوشبختانه به لطف خلاقیت خوب توسعه دهندگان اپ ایرانی، نکته مثبت قضیه اینجاست که حالا اپلیکیشن های آموزشی قدرتمندی داریم که می شود به کمکشان شیوه درس خواندن دانش آموزان را تغییر داد و با روش های مدرن تر آن ها را به تحصیل علاقه مند کرد.
یکی از همین پلتفرم ها که می شود با آن به چنین چیزی رسید، دیسون است. دیسون به قول توسعه دهندگانش، اولین اپلیکیشن آموزش و آزمون به سبک جدید و تنها برگزار کننده آزمون های هفتگی سراسری آنلاین است. تقریبا همه چیز هم در دیسون پیدا می شود؛ از آزمون های هفتگی آنلاین بگیرید تا آموزش های ویدیویی و چالش های روزانه. دیسون سعی دارد در همه آن ها موفق ظاهر شود و تمام نیازهای کلی دانش آموزان را پوشش دهد.
از ظاهر و المان های مختلف دیسون نیز کاملا پیداست که روی ایده آن مدت زیادی وقت گذاشته شده. اپلیکیشن رابط کاربری ساده و قابل فهمی دارد و همه بخش های آن به صورت مرتب در طبقه بندی های مختلف جای گرفته اند. ظاهر اپلیکیشن هم نسبتا زیبا است و شاید تنها مشکلش عدم استفاده درست از رنگ باشد. رابط کاربری دیسون به این دلیل کمی بی روح شده و پس از مدتی استفاده برای کاربر خسته کننده شود.
با این حال، بخش بندی ها و ویژگی های متعدد و خوب دیسون روی این مشکل نه چندان بزرگ سرپوش می گذارند و از هر نظر این اپلیکیشن را به پلتفرم آموزشی قدرتمندی تبدیل می کنند. با ورود به اپ باید یک حساب کاربری برای خود بسازید و سپس با انتخاب دوره تحصیلی وارد دیسون شوید. البته بگذارید که همین جا به این موضوع اشاره کنم که استفاده از خدمات دیسون همانند تمام پلتفرم های آموزشی دیگر رایگان نیست.
به طور کلی بسته های خدماتی دیسون در سه طبقه بندی جای می گیرند که اولین و کامل ترین بسته آن هزینه ای 99 هزار تومانی برای کاربر به همراه دارد و دسترسی او را به تمام بخش های اپلیکیشن و 33 آزمون سراسری باز می کند. 99 هزار تومان هزینه چندان بالایی برای یک پلتفرم آموزشی نیست. اما متاسفانه در دیسون بخشی به نام چالش وجود دارد که برای دسترسی به بخش های مختلف آن باید دیسیبن بخرید.
با اینکه شرکت در چالش ها اختیاری است اما خرید دیسیبن برای دسترسی به آن ها یک هزینه اضافی به حساب می آید که می توانست به منظور جلب رضایت بیشتر دانش آموزان به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار بگیرد. اما به جز بخش چالش که شاید کاربرد چندان خاصی هم برای کاربران عادی نداشته باشد، دیسون میزبان دو ویژگی خوب دیگر به نام های آزمون و یادگیری است که به لطف هر کدام می توان وضعیت تحصیلی دانش آموزان را بهبود بخشید.
بخش آزمون، همانطور که از نامش پیداست مربوط به آزمون های هفتگی آنلاین دیسون است. خوشبختانه کیفیت آزمون ها نیز در سطح قابل قبولی قرار دارد و می توان به کمک آن ها خود را محک زد و از ضعف ها با خبر شد. اما دومین ویژگی که می توان از آن به عنوان بهترین بخش دیسون یاد کرد، یادگیری است. با ورود به بخش یادگیری، ویدیوهای آموزشی از دروس مختلف در اختیارتان قرار می گیرد که اگر بسته کامل دیسون را خریداری کرده باشید قادر به تماشای آن ها خواهید بود.
کیفیت ویدیوهای آموزشی نیز در سطح قابل قبولی قرار دارد و در آن ها از اساتید مجرب و با تجربه استفاده شده. فقط مشکل اینجاست که دیسون نتوانسته بخش یادگیری را برای پشت کنکوری های امسال نیز آماده کند و هیچ ویدیو آموزشی خاصی برای این دسته از کاربران فعلا تولید نشده. طباطبائی در مورد این موضوع می گوید:
ما در طی این مدت با سلیقه های مختلف دانش آموزان و معلم های سرتاسر کشور رو به رو بودیم. خیلی از دانش آموزان توانستند ضعف های درسیشان را به کمک دیسون برطرف کنند و چیزهای جدیدی یاد بگیرند. این موضوع برای ما ارزشمند و باعث افتخار است. در کنار این مسئله، اینکه امسال نتوانستیم سال دوازدهم را از نظر محتوای آموزشی و ویدیویی پوشش بدهیم، برای خودمان خیلی ناراحت کننده بود. همچنین فرصت نداشتیم رشته انسانی را در نرم افزار جای بدهیم که باعث شده دانش آموزهای این رشته از ما دلگیر بشوند. اما در تلاشیم که در سال آینده رشته انسانی را هم به نرم افزار اضافه کنیم.
همانطور که طباطبایی به آن اشاره کرد، فعلا دیسون رشته انسانی را شامل نمی شود. درست است که فعلا این موضوع یک نقطه ضعف برای دیسون به حساب می آید. اما باید به این موضوع نیز اشاره کرد که توسعه و ارائه به روزرسانی های متعدد بخشی از مراحل طراحی اپلیکیشن است.
همانطور هم که مدیر فنی نرم افزار دیسون اشاره کرد در آینده رشته انسانی به این اپلیکیشن کاربردی اضافه خواهد شد. پس نمی توان به دیسون سر این موضوع خرده گرفت. اما آینده دیسون و اینکه قرار است این اپلیکیشن تا کجا پیش برود، سوالی بود که با مواجهه با آن برایمان پیش آمد. از طباطبایی در مورد این موضوع سوال کردیم و او اینگونه پاسخ داد:
در سال تحصیلی جدید دیسون قصد دارد سیستم جامع مدارس را راه اندازی کند تا مدارس و معلمین بتوانند به شکل یکپارجه امکاناتی از قبیل آزمون های خودسنجی، کار در منزل، آزمون های همزمان و … را داشته باشند. یک خبر خوب هم برای دیسونی ها داریم. در حال توسعه نسخه دسکتاپ نرم افزار هستیم تا دانش آموزانی که دسترسی به موبایل ها ندارند هم بتوانند از دیسون استفاده کنند.
در کل دیسون اپلیکیشن آموزشی خوبی است. ایرادات ریز و درشی دارد اما در کل ایراد خاصی در آن دیده نمی شود که با ارائه چند به روزرسانی نتوان آن ها را برطرف کرد. پس باید گفت که اگر پرداخت هزینه اضافه برای دریافت خدمات آموزشی برای تان مسئله ای نیست، شک نکنید دیسون پلتفرم خوبی است که می توانید از آن در راستای پیشرفت تحصیلی خود استفاده کنید.
مطلب
درباره این سایت